Erik Jensen saken! Noen tanker på veien……….

(Tekst. Av Svein Olav Nordlien)

Forslag til 10 bud for å være sikret en domfellelse

1. Politiet kan la være å avhøre sentrale vitner. Det er overhodet ikke kritikkverdig, men fult forsvarlig. Det vil jo lage rot i politiets påstand og det som er politiets sannhet.

2. Politiet aksepterer uten problem at fornærmede fremkommer med ulike forklaringer, så lenge det støtter politiet og dets arbeid.

3. Politiet ser det ikke som problem å fjerne eller å la være å avhøre vitner som kunne vært til domfeltes gunst. For domfellelse er viktigast.

4. Det er overhodet ikke kritikkverdig om det går 9 mnd før vitne avhøres i sak. Politiet ser det ikke som ett problem at vitne dermed er kjent med saken.

5. Skulle det eventuelt være påvirkning så aksepterer politiet det uten problem så lenge påvirkningen går til fordel for domfellelse. At dette skulle svekke rettssikkerheten sees ikke som ett problem.

6. Det er ikke kritikkverdig å unnlate å undersøke tekniske spor som mobiltelefon, eller å stille spørsmål hvilken bil som var involvert i fornærmedes forklaring. Dette ville jo bare forstyrret arbeidet og ikke minst politiets bestemte mening at den domfelte var skuldig. Nei det er overhodet ikke kritikkverdig å se bort fra objektivitetsloven, og kvalitetssikre de påstander som fremkommer.

7. Det er ikke kritikkverdig å la være å foreta grundig undersøkelse herunder rekonstruksjon av påstått forbrytelse. Det vil jo bare lage rot i en situasjon som en hadde bestemt seg for.

8. Det er heller ikke kritikkverdig om en part (fornærmede) fremkommer med usanne påstander, så lenge det hjelper til domfellelse.

9. Skulle det mot formodning fremkomme protester her så er det ikke kritikkverdig å tillate personen å fremkomme med nye alternative sannheter.

10. Det er ikke kritikkverdig å si ting til den tiltalte som gir ett bilde av at dersom noe er avklart så er det ute av saken, for deretter bygge saken på det same forhold. For eksempel kan en frikjenne en datamaskin for usømmelig innhold, for deretter ta slike ting med i tiltalen. Det er overhodet ikke kritikkverdig å ta med alt som kan medføre til domfellelse.
Det kan synes som om de ansvarlige i konstruksjonen av sine bud har hatt Bjørnebo i sine tanker når de forfekter og praktiserer sine bud

1467-770

 

TI BUD FOR EN SOM VIL FREM I VERDEN.
1 Det første budet er ganske lett
De som er flest har alltid rett.
2 Tenk alltid på hva folk vil si
og ta den sterkeste sitt parti.
3 Og tviler du, så hold deg taus
til du ser hvem som får applaus.
4 Tenk nøye på hva du bør mene
det kan bli dyrt å stå alene.
5 Følg ingen altfor høge krav
men si hva du har fordel av.
6 Si alle hva de gjerne hører
gå stille gjennom alle dører.
7 Gå aldri oppreist, snik deg frem
og gjør deg varm i alle hjem.
8 Husk ingen mann kan roses nok
slik bygger mann en venneflokk.
( Og i et brødreparadis har du din beste livspolis).
9 Av sladder husker du hvert ord
til bruk i neste sjefskontor.
(Men ingen taktfull sjel forteller, et ord til han som ryktet gjelder)
10 Hvis siste bud blir respektert
er din fremtid garantert.
Følg dristig med i kamp mot troll,
men hvis fornuftig måtehold
Skrid tappert frem i livets strid
en time forut for din tid.
Jens Bjørnebo 1920-1976.

Dette er saken oppsummert:

■ Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar 2014, mistenkt for grov korrupsjon.
■ Den narkotikadømte Bærums-mannen Gjermund Cappelen hevder Jensen i en årrekke bidro til innføring av store mengder hasj mot betaling.
■ 9. januar 2017 begynner rettssaken mot Jensen, som nå er tiltalt for grov korrupsjon og innførsel av narkotika. Han er også tiltalt for ulovlig våpenbesittelse.
■ I september 2015 ble Gjermund Cappelen kjent skyldig i Asker og Bærum tingrett for organisert kriminalitet og oppbevaring og distribusjon av 1,4 tonn hasj. Endelig straff skal utmåles i sammenheng med rettssaken han – og Eirik Jensen – nå står overfor. Her omhandler tiltalen mot Cappelen innførsel av 17,3 tonn hasj i tillegg til grov korrupsjon.
■ Jensen har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet ledet gjengprosjektet i Oslo.
■ Jensen nekter all straffskyld.17309336_10155346270103322_6606285505039163631_n


Leave a comment